3-gangendiner vanaf €35,50 per persoon
Volg je een speciaal dieet of ben je ergens allergisch voor? Onze koks houden graag rekening met jouw dieet, allergieën of andere voorkeuren.
Voorgerechten
-
Stokbrood klein€4,90Met kruidenboter en tapenade
-
Stokbrood groot€6,50Met kruidenboter en tapenade
-
Dal Adas€6,90Licht pittige rode linzesoep (vegetarisch)
-
Ash (Sholeghalamkar)€8,50Traditionele gebonden soep met verse kruiden, peulvruchten en draadjesvlees
-
Raaze Anna (Oma’s geheim)€13,90Gemarineerde, licht gebraden & flinterdun gesneden runderhaas met cashewnoten, geraspte oude kaas & truffelmayonaise
-
Salade Panire Boz€13,90Salade met gebakken geitenkaas, geserveerd met granaatappel-balsamico, honing, walnoten en moerbei
-
Kashke Bademjan€13,50Fijne ragout van gebraden aubergine en “kashk”
*Kashk is een ingedikte yoghurt die eerst tot balletjes wordt gerold en gedroogd, daarna voor gebruik wordt er water toegevoegd. De smaak is vergelijkbaar met een milde geitenkaas -
Meygoo€13,50Gebakken gepelde gamba’s in boter met verse kruiden en knoflook
-
Belderchin€14,50Gebraden kwartel met rozijnen en walnoten en geserveerd met abrikozensaus
Hoofdgerechten vlees
Wij gebruiken uitsluitend dagvers (halal) vlees. Al het vlees wordt bereid op de barbecue of lavasteengrill
-
Djoedje€23,50Gebarbecuede kipspiezen, gemarineerd in citroen, saffraan en ui (2 spiezen)
-
Mahiche Ba Baghali Polo€32,50Gestoofde lamsbout met baghali polo (rijst, tuinbonen & dille)
-
Koebideh Traditioneel€24,50Gebarbecuede gehaktspiezen, mix van kalfs- en lamsgehakt
(2 spiezen) -
Qashqai*€25,50Koebideh traditinoneel met knoflook, ui en fijngesneden groentes (2 spiezen)
*De Qashqai is een nomadenvolk in het zuiden van Iran -
Mix Koebideh & Djoedje€25,50Een Koebideh traditioneel (gehakt)spies & een Djoedje (kip)spies
-
Bara€28,50Dun gesneden ossenhaas spies, gegrild en gebarbecued
-
Soltani Traditioneel€33,90Set van 2 spiezen, waarvan een Barg(dun gesneden ossenhaas) en de ander Koebideh (gehakt) of Djoedje (kip)
-
Soltani Topoli€39,50Tournedos en een spies van Koebideh (gehakt) of Djoedje (kip)
-
Mixed Grill€38,50Mix van Barg (ossenhaas), koebideh (gehakt), djoedje (kip), qashqai (gehakt met knoflook, ui en fijngesneden groentes)
& bakhtiari (lamsrack) -
Bakhtiari*€35,50Lamsrack gemarineerd in yoghurt en specerijen, gegrild en gebarbecued
*De Bakhtiari is een nomadenvolk in het zuid-westen van Iran
Extra spies:
Koebideh (gehakt) €7,50 | Djoedje (kip) €7,50 | Barg (ossenhaas) €13,50
Visgerechten
Wij gebruiken uitsluitend dagverse en duurzaam gevangen vis
-
Kababe Ghezelala€29,50Op houtskool gebarbecuede verse zalmforel gevuld met een chutney van Perzische kruiden en tamre hendi (een soort zure vrucht)
-
Mahi Sefid€25,50Gebakken zeetongfilet geserveerd met romige dragonsaus en baghali polo (rijst met tuinbonen en dille)
Vegetarische gerechten
Ragout is in Iran een veel gebruikte bereidingswijze en zult u
in vele traditioneel Perzische gerechten terugvinden
-
Halime Gharch€24,50Bladerdeegtaartje van ongekende verfijning, gevuld met een krachtige ragout van bospaddestoelen en kastanjechampignons en dragon. Afgetopt met een dakje van seizoenspaddestoelen
-
Mirza Ghasemi€24,50Een authentiek Perzisch gerecht uit het noorden van Iran. Geroosterde aubergines in tomaten, ei en knoflooksaus
-
Kukou Sabzi€23,50Frittata (platte taart) onder andere gemaakt met ei, spinazie, prei, walnoten, broccoli, zeresk (berberi bessen) en samen met kruiden omgetoverd tot een magisch vegetarisch gerecht
Vegetarische Khorest gerechten*
Khoresht is een traditioneel Perzisch stoofschotel en wordt meestal geserveerd met rijst.
Vele Khoresht recepten komen voort uit de Mesopotamische keuken.
*Indien beschikbaar
-
Vegetarische Khoreshte Fesenjan€26,50Paddenstoelen gebraiseerd in granaatappelsaus en walnoten
-
Vegeratische Khoreshte Sabzi€26,50Gebonden stoofpotje met verse kruiden en bonen
-
Khoreshte Fesenjan€26,50In granaatappelsaus en walnoten gebraiseerd kalkoenfilet
-
Khoreshte Sabzi€26,50Gebonden stoofpotje met kalfsvlees, verse kruiden en bonen
-
Khoreshte Bademjan€26,50Gemarineerde kip met gebakken aubergine en tomatensaus
-
Khoreshte Gheymeh€26,50Kalfsvleespuntjes met tomatensaus, linzen en Perzische kruiden
-
Kindermenu€13,50Een koebideh (gehakt) of djoedje (kip) spies met rijst
Mokhalafat (Bijbehorend garnituur bij ieder hoofdgerecht):
Fel-Fel bandari (Jalapeño), Torshi (ingemaakte groente in azijn), Mast o khiar va mu-sier (tzatziki)
Witte rijst met saffraan of rijst met tuinbonen met saffraan (afhankelijk van het gerecht):
Seizoenssalade Groot €4,50 | Seizoenssalade Klein €2,00 | Salade Shirazi Groot* €6,50 | Salade Shirazi Klein* €3,50
*Brunoise (kleine blokjes) gesneden komkommer, tomaat en ui met limoensap
Nagerechten
-
Perentaart€9,00Huisgemaakt perentaartje van bladerdeeg, met verse peren, zelfgemaakte caramel en rozijnen
*met bolletje vanille ijs €11,50 -
Bastani Sonati€9,50Huisgemaakte Perzisch saffraan-roomijs met stukjes pistache en slagroom
Chef’s aanrader voor een authentiek Perzische ervaring! -
Sorbet- en/of roomijs€7,502 bolletjes sorbetijs
(voor de smaken graag bord bekijken achter kassa) -
Cocktail van vers fruit€9,50Een huisgemaakte smoothie van het seizoensfruit
(met of zonder alcohol) -
(Alcoholische) Cocktail Mojito€9,50Cocktail met witte rum, suiker, verse munt en limoen, 7up en ijs
-
(Alcoholische) Cocktail Moscow Mule€11,50Cocktail met vodka, ginger beer, limoen en gember aroma
-
(Alcoholische) Cocktail Cîroc Watermelon€12,50Cocktail met cîroc watermeloen vodka, energy, limoen en verse munt